Steun aan het onderzoek in de hemofilie

De Hemofilievereniging ondersteunt moreel en financieel alle onderzoeksinitiatieven in België over hemofilie en zeldzame erfelijke aandoeningen van de bloedstolling. In de schoot van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België, wordt om de drie jaar een "Prijs Edmond Secq en André Houssiau" toegekend.

De eerste laureaten van de Prijs waren de professoren Thierry VandenDriessche en Marinee Chuah voor hun werkzaamheden, wereldwijd gekend, over de gentherapie in de hemofilie. Deze twee onderzoekers van de VUB en KULeuven waren de eerste artsen ter wereld die er in geslaagd zijn om hemofiliemuizen definitief te genezen, via een genetische manipulatie.

De Hemofilievereniging is ook zeer attent wanneer het gaat over klinische studies in België die tot doel hebben de behandeling van de hemofilie te verbeteren. In dit domein valt op te merken dat meerdere zorgcentra in België aangesproken worden om testen uit te voeren op patiënten met nieuwe vervanging therapieën met stollingsfactor, namelijk producten met een verlengd halfleven.

U bevindt zich hier: AHVH De Vereniging Steun aan het onderzoek Steun aan het onderzoek in de hemofilie