Bel ons

+32 (0)460 35 23 02

 

Schrijf ons

In de meeste gevallen veroorzaken snijwonden en schrammen geen zware gevolgen. Een lichte druk op de wonde is gewoonlijk voldoende om de bloeding te stoppen. Patiënten met een ernstige vorm van hemofilie lopen het risico bloedingen te ontwikkelen in de gewrichten (hemartrose), de spieren en de zachte weefsels. Die inwendige bloedingen zijn de voornaamste symptomen van hemofilie.

Bij iedereen kunnen, door de activiteiten van het dagelijks leven, kleine scheurtjes in de spieren en de gewrichten ontstaan. In het algemeen blijven deze letsels onopgemerkt en genezen vanzelf. Bij hemofiliepatiënten echter kunnen deze kleine letsels langdurig bloeden. Deze bloedingen worden in het algemeen als ‘spontaan’ bestempeld omdat ze voorkomen zonder duidelijke herkenning van de oorzaak.

Pijngevoel, irritatie en een onprettig gevoel zijn de voortekenen waardoor de hemofiliepatiënt aanvoelt dat een bloeding begonnen is. Indien de behandeling niet vlug toegediend wordt, zal heftige pijn, stijfheid en een bewegingsbeperking optreden. De plaats van de bloeding wordt warm, zwelt en voelt stijver en stijver aan. Bij gebrek aan behandeling kan de pijn heel heftig worden. Wanneer een gewrichtsbloeding optreedt, kan de bloedstorting in het gewricht de structuur ervan beschadigen en op lange termijn ernstige gewrichtsletsels veroorzaken.

De meeste bloedingen komen voor in de zwaarbelaste gewrichten zoals ellebogen, knieën of enkels. Deze bloedingen kunnen een frequentie hebben van 3 tot 4 maal per jaar en zelfs tot meer dan 3 maal per week voor de patiënten met ernstige graad van hemofilie. De frequentie van de bloedingen kan oplopen ingevolge stress, een klimatologische wijziging of een onbekende reden. Kinderen vertonen in het algemeen meer bloedingen dan volwassenen.

Onze kantoren

Bukenstraat 7, Buken - Kampenhout 1910 - België