AH-VH

De groep AHVH 50+

Omschrijving werking/doelstellingen van de ‘senioren werkgroep’ of ‘ahvh 50+’

De doelstelling van onze werkgroep bestaat er in om mensen in de leeftijdsgroep 50+ en die leven met hemofilie of de ziekte van von Willebrand samen te brengen. Door persoonlijk contact tijdens regelmatige bijeenkomsten kunnen ervaringen uitgewisseld worden die voor iedere deelnemer een meerwaarde betekenen. Bij het organiseren van deze ‘lotgenoten-bijeenkomsten’ trachten we in een uiterst gezellige en informele sfeer een “luisterend oor” te zijn voor de ervaringen en noden die leven bij al onze leden die stilaan al wat jaartjes ouder zijn geworden. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde, aan onze leeftijd gebonden thema’s kunnen worden toegelicht. Bij wijze van voorbeeld kunnen volgende informatiesessies aan bod komen: sociale voorzorg, patiënten rechten, verzekeringsproblematiek, enz.

Ook nieuws inzake medische evolutie in behandelingen krijgen onze aandacht (vb. hepatitis, pijnbehandeling zowel door klassieke medicatie als via alternatieve methoden, tandenzorg, orthopedische aspecten,… aandoeningen van hart-en-bloedvaten,…) . Naast deze aandacht voor informatie en ondersteuning willen we daarenboven ook oog hebben voor gezonde ontspanningsactiviteiten “op maat” (vb. organiseren van een kortverblijf vakantie incl. aangepaste accommodatie en wellness, …).

Met onze ‘senioren-werking’ willen we dus vooral tegemoet komen aan de verwachtingen en noden bij onze leeftijdsgenoten! Wij streven naar de realisatie van een patiëntenvereniging waar patiënten zich inzetten voor patiënten. Wij streven naar de realisatie van een patiëntenvereniging waar patiënten zich inzetten voor patiënten.

Ook geografische grenzen zien wij open gaan. Door een intense en specifiek naar de 50+ hemofilie en von Willebrand gerichte medewerking met de Franse “Commissie voor Seniors” gaat een waaier van mogelijkheden open en wordt een internationale uitwisseling van medische en praktische kennis mogelijk.

Indien U geïnteresseerd bent nodigen wij U uit contact op te nemen met Christie Deviaene of Eddy Claes op het email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Plaats reactie


U bevindt zich hier: AHVH INFORMATIE Het dagelijkse leven Senioren De groep AHVH 50+