AH-VH

 • HemophiliaDay-300x610px-EN slide1-6
 • HemophiliaDay-300x610px-EN slide2-6
 • HemophiliaDay-300x610px-EN slide3-6
 • HemophiliaDay-300x610px-EN slide4-6
 • HemophiliaDay-300x610px-EN slide5-6
 • HemophiliaDay-300x610px-EN slide6-6
 • Wereld hemofiliedag, 17 april 2017
 • Wereld hemofiliedag, 17 april 2017
 • Wereld hemofiliedag, 17 april 2017
 • Wereld hemofiliedag, 17 april 2017
 • Wereld hemofiliedag, 17 april 2017
 • Wereld hemofiliedag, 17 april 2017

Tips voor Reizigers

Nu de zomer eraan komt begint het bij veel onder ons te kriebelen en gaan we op reis.
Het WFH publiceert enkele tips,voor reizigers, die wij je graag aanraden:
(in het Engels) http://www.wfh.org/en/page.aspx?pid=902

Zorg dat u steeds uw medische informatie kan verantwoorden. (Hemofiliekaart of be-Coag kaart).
Neem steeds uw eigen behandeling producten, apparatuur voor de behandeling en farmaceutische geneesmiddelen met u mee.

In het buitenland hebben ze andere producten en waarschijnlijk erg duur. De meeste landen hebben ook slechts beperkte voorraden en er kan niet verwacht worden dat zij de producten gereserveerd voor hun eigen patienten aan reizigers geven, uitzonderlijk in levenbedreigende situaties.
Beschik over een brief die u aan het veiligheid personeel van uw luchthaven van vertrek of aankomst kan voorleggen indien gevraagd om uit te leggen waarom je producten voor de behandeling, voorgeschreven medicijnen, naalden, spuiten enz. bij je hebt en de ernstige gevolgen ervan niet direct te hoeft te verklaren. Zie voorbeeldbrief voor de veiligheid.

Zorg ervoor dat je tijdens de reis met het vliegtuig, altijd je eigen behandeling producten, apparatuur voor de behandeling en farmaceutische medecijnen aan boord van het vliegtuig in de  handbagage hebt. Dit zal je toelaten om snel de producten te presenteren aan de veiligheid en de douane, indien gewenst.
Je begrijpt dat met de evenementen die we heden meemaken, iedereen een er  beetje zenuwachtig  bijloopt. Er zijn ook risico's van verlies, breuk en temperatuurschommelingen die een invloed kunnen hebben op de producten en de de doeltreffendheid van de behandeling kunnen beïnvloeden indien zij in het ruim van het vliegtuig worden geborgen.
Draag een brief van uw behandelend arts met informatie over uw stollingsprobleem en de gebruikelijke behandeling die u ontvangt. Deze brief dient, indien mogelijk, in de taal van het land te zijn opgesteld. Indien niet is Engels voorgeschreven.  Je kan niet altijd in staat zijn om jezelf te behandelen, dus deze informatie is belangrijk. Zie voorbeeldbrief  van de arts.
Draag een brief bij je voor de douane, indien uitleg gevraagd word om uit te leggen waarom je deze producten voor de behandeling, voorgeschreven medicijnen, naalden en spuiten bij je hebt. Nogmaals, een brief in de taal van het land dat  worden bezocht is aangeraden, anders in het Engels. Zie voorbeeldbrief voor de douane.
Visumplicht moet goed worden gecontroleerd vóór de reis.
De Ziektekostenverzekering moet goed worden gecontroleerd voor vertrek. Soms moet u aan extra maatregels nemen voordat u het land binnen mag (vb. inentingen).
Voor sommige landen is het mogelijk zich te informeren naar het lokaal behandeling centra, de aanwezigheid van een vereniging of de beschikbaarheid van medische zorgen. En zekers niet te vergeten of die terugbetaald worden door uw verzekering.
Als je een behandeling nodig hebt tijdens het reizen, kan er getelefoneerd worden met het behandelcentrum ter plaatse. Je vindt de gegevens met behulp van het WFH Passport Directory .
Nationale hemofilie organisaties kunnen ook een bron van hulp als dat nodig is tijdens je reis. Deze worden ook vermeld in het paspoort.

Prettige reis !!!

Art.Ref.(www.WFH.org)

U bevindt zich hier: AHVH Welkom NL INFORMATIE Het dagelijkse leven Vrije tijd Tips voor Reizigers