AH-VH

  • Logo AHVH RGB NL21
  • Livre
  • Change 630 300

Patrick Finders-Binje overleden

Eerbetoon van de Vereniging van Hemofilie- en von Willebrandpatiënten

Met droefheid melden wij u het overlijden van Patrick Finders-Binje (ondervoorzitter van de AHVH) aan. Wekenlang heeft hij gevochten tegen het coronavirus. Ons hart gaat uit naar zijn familie, we wensen hen veel moed toe in deze moeilijke periode. Mogen alle mooie herinneringen aan hem het verdriet wat dragelijker maken.

In de vereniging stond Patrick aan de basis van de realisatie en de begeleiding van alle projecten. Hij bekommerde zich om onze administratie, onze geloofwaardigheid, onze dynamiek en onze toekomst. Patrick stak ten volle zijn energie in het succesvol maken van de jeugdactiviteiten. Bovendien stond hij in voor de samenwerking met onze Ivoriaanse correspondenten en jaarlijks bood hij tieners de mooie ervaring van het diepzeeduiken aan.

93160300

We zullen ons Patrick altijd herinneren als een vriendelijke en joviale persoon, die zijn grenzen durfde overschrijden voor het welzijn van anderen. Hij was een vaste waarde binnen de organisatie van onze zomerkampen. Vragen over de gezondheid van onze hemofiliepatiënten en hun ouders beantwoordde hij steeds met de nodige empathie.

Tijdens onze samenkomsten, symposia en jeugdkampen gaf hij telkens het beste van zichzelf: zijn warme glimlach, welgemeende vriendelijkheid en paraatheid voor onze collega’s van de vereniging. Voor ons had hij, thuis in Jette, zelfs een ruimte voorzien, waar we vele vergaderingen hebben gehouden.

Onze vriend werd zwaar getroffen door het verraderlijke coronavirus, dat iedereen op dit moment zorgen baart. Ondanks een zeer toegewijd team, dat hem voortdurend omringde, verloor hij na meerdere weken de strijd.
Het leven met hemofilie vormde voor hem dagelijks een uitdaging, maar op alle vlak bleef hij het gezicht van het optimisme.

Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn geliefde familie: Axelle, Delphine, Aurélie, Laudine… Patrick laat de herinnering van een goede man en liefdevolle vader achter.

Velen van ons hebben vandaag een ware vriend / broer verloren.
“Pat, we gaan je missen, maar nooit vergeten! Rust in vrede...”

Wegens de coronamaatregelen zal Patricks afscheid in besloten kring plaatsvinden. De AHVH zal uw steunbetuigingen verzamelen en ze aan de familie overhandigen.


Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
14 april 2020

Reacties   

 
0 #30 Christof Delatter 25-04-2020 11:17
Ach Patrick, zo onwezenlijk... Je was jarenlang één van m'n buren in Jette. We zaten samen in de raad van bestuur van onze woningen in lastige tijden met heel wat discussie met de aannemers die de appartementen gebouwd had. Maar we konden altijd op je rekenen. Je warmte, intelligentie, humor, nooit zal ik dat vergeten. Ik wens al je naasten heel veel moed en sterkte om jouw verlies te verwerken. Je bent misschien weg, maar nooit vergeten.
Citeer
 
 
0 #29 VandenDriessche 20-04-2020 06:50
Mijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden van Dhr. Patrick Finders-Binje en de ganse AHVH gemeenschap. Het is vol ongeloof en machteloosheid dat ik het bericht van zijn overlijden heb gelezen en mijn woorden zullen ontoereikend tegenover dit tragische verlies. Ik zal me vooral de vele aangename contacten herinneren met Patrick, tot voor kort nog tijdens de jaarlijkse meeting in Tervuren georganiseerd door mijn dierbare collega Prof. Cedric Hermans. Zijn vriendelijkheid en joviaal karakter zullen me altijd bij blijven. Ik wens hierbij Patrick's familie en vrienden binnen de AHVH en ook daarbuiten veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Thierry VandenDriessche
Professor VUB - KUL
Citeer
 
 
0 #28 Ann Versporten 19-04-2020 15:38
Het bericht, de foto van Patrick bleef enkele dagen op m'n scherm geplakt. Het is onwezenlijk dat hij deel uitmaakt van de cijfers die dagelijks worden gerapporteerd. De mooie herinneringen aan Patrick blijven bestaan! Maarten, die verschillende keren deelnam aan een hemofilie kamp én de mama wensen de familie heel veel sterkte toe.
Citeer
 
 
0 #27 lemaitre Magda 19-04-2020 10:28
Herinner Patrick, verberg zijn naam niet in de plooien van verdriet. Noem hem, zolang hij klinkt in tekens en verhalen , zolang hoort hij bij dit leven.
Mijn innige deelneming. Magda Lemaitre
Citeer
 
 
0 #26 DE KESEL Hilde 17-04-2020 16:07
Beste familie, mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Patrick. Héél veel sterkte !
Hilde De Kesel
Citeer
 
 
0 #25 Bart De Groote 17-04-2020 10:16
Innige deelneming aan de familie.
Citeer
 
 
0 #24 Eddy Claes 15-04-2020 23:55
Mijn oprecht medeleven aan Axelle, Delphine, Aurélie, Laudine, familie en alle vrienden die Patrick heel nabij waren.
Citeer
 
 
0 #23 Familie Michielsen 15-04-2020 21:21
Veel sterkte voor de familie bij dit tragische verlies.
Citeer
 
 
0 #22 Nathalie Roussel 15-04-2020 19:21
Un grand monsieur s'en est allé....
In gedachten bij zijn familie maar ook bij de AHVH die zoveel voor hem betekende
Citeer
 
 
0 #21 Johanna Secq 15-04-2020 18:50
Verbonden medeleven met Axelle, Delphine, Aurélie, Laudine. Ik heb herinneringen van jaren aan hem. Een klap ook voor de vereniging.
Citeer
 

Plaats reactie


U bevindt zich hier: AHVH Welkom NL Nieuws Patrick Finders-Binje overleden