Wereld Hemofilie dag

Sinds 1989 is het op 17 april 'Wereld Hemofilie dag' (von Willebrandpatiënten en andere stollingsstoornissen), met als doel extra aandacht te vestigen op deze zeldzame bloedstollingsstoornis en andere bloedingsstoornissen.

De 'Wereld Hemofilie Dag' is een initiatief van de World Federation of Haemophilia (WFH). De datum is ter ere de geboortedag van de stichter van de organisatie, Frank Schnabel, een Canadese zakenman met hemofilie.

Op 17 april 2024 komt de wereldwijde gemeenschap van bloedingsstoornissen opnieuw samen om Wereld Hemofilie Dag te vieren. Het thema van dit jaar is "Gelijke toegang voor iedereen: voor alle bloedingsstoornissen". De visie van de WFH op “behandeling voor iedereen” is een wereld waarin alle mensen met een erfelijke bloedingsstoornis toegang hebben tot zorg, ongeacht het type bloedingsstoornis waaraan zij lijden, noch hun geslacht, leeftijd of woonplaats.

Laten we op 17 april eer betonen aan onze gemeenschap en blijven werken aan een wereld waarin iedereen met hemofilie A of B, de ziekte van von  Willebrand of een andere bloedingsstoornis toegang heeft tot diagnose, behandeling en uitgebreide zorg.

We boeken voorruitgang: lees artikel