Bel ons

+32 (0)460 35 23 02

 

Schrijf ons

Een aantal stollingsfactorconcentraten, die thans in gebruik zijn, worden steeds bekomen door zuivering vertrekkend van humaan plasma. De vooruitgang in de selectie van bloeddonoren en het plasma dat gekoppeld wordt aan diverse opsporingstesten bij de donoren, alsook het veelvoud aan doeltreffende procedures waarmee potentiële virussen geïnactiveerd worden, hebben op radicale wijze het risico van producten te gebruiken op basis van bloedgiften en plasma tot een strikt minimum herleid.

De recombinante anti-hemofilieproducten zijn daarentegen onafhankelijk van bloed of plasma.

De structuur van factor VIII werd gekarakteriseerd in 1984. Sinds dan werd het mogelijk om anti-hemofilieproducten te ontwikkelen in laboratoria, onafhankelijk van bloedgiften en plasma. Deze producten worden vandaag wijdverspreid ingezet voor de behandeling van hemofilie.

Het bestaan van doeltreffende en miniatuur anti-hemofilieproducten heeft een hoge vlucht van de preventieve behandeling teweeg gebracht, zelfs indien dit begrip verre van nieuw was. Er zijn nog steeds vorderingen en de gentherapie (hier wordt geen stollingsfactor meer geïnjecteerd) belooft realiseerbaar te zijn.

Onze kantoren

Bukenstraat 7, Buken - Kampenhout 1910 - België