Bel ons

+32 (0)460 35 23 02

 

Schrijf ons

 

Herman De Smet

Herman is bij ons allemaal aan het einde van zijn reis.

Deze reis, die soms moeilijk was, legde hij moedig af. Hij gaf alles wat hij kon van zijn genereuze, positieve en zeer ondersteunende persoon.

Gedurende de laatste 12 jaar hebben wij Hermans optreden in de raad van bestuur van de Hemofilievereniging heel erg gewaardeerd. Samen met Patrick Finders-Binje stelde hij aan de Vereniging een co-voorzitterschap voor, met als bedoeling een nieuwe en andere energie te ontwikkelen.

Dit in een veranderende sociale context, waar zowel de communicatie met patiënten als de medische context veranderde, met nieuwe behandelingen voor hemofilie, met een geherstructureerde ziekenhuiswereld, met nieuwe strategieën van de farmaceutische industrie en, in een politieke en institutionele context die soms moeilijk te begrijpen is. Hierin vonden Herman en Patrick Finders-Binje de energie om de "actualisering" van de vereniging te verwezenlijken. Dat allemaal naast hun drukke beroepsactiviteit.

De tragische dood van Patrick Finders-Binje in 2020 heeft ons diep geraakt. Toch ging Herman verder aan de slag en zette hij het werk voort dat hij voordien uitstekend met Patrick Finders-Binje deelde.

Vandaag, zonder Herman, zijn we verslagen. Het beste eerbetoon dat we hem kunnen bewijzen is niet op te geven.

Laten we hier enkele feiten en houdingen noemen die opmerkelijk waren onder Hermans voorzitterschap.

Het gevoel van dienstbaarheid: onze vereniging heeft zich gericht op haar leden, zonder kracht te verspillen aan bijkomstigheden. Of de zorgen van de leden nu persoonlijk of meer collectief waren, de prioriteit is geweest hen een zinvol antwoord te geven.

De internationale dimensie: onze vereniging is niet beperkt gebleven tot haar nationale grenzen. De AHVH is actief geweest op Europees en mondiaal niveau, waarbij Herman onze aanwezigheid in deze internationale organen heeft aangemoedigd. Ondanks onze geringe omvang hebben we hiervoor erkenning gekregen. Wij proberen ook samenwerking tot stand te brengen met landen, zoals Ivoorkust, waar behandelingsproducten, apparatuur, medisch personeel en organisatie ontbreken.

Onderling vertrouwen: de verdeling van de taken was goed georganiseerd, in een klimaat van vertrouwen, waarbij iedereen de verantwoordelijkheid nam voor wat hij of zij kon bereiken.

Respect voor iedereen: voor onze hemofiliepatiënten, maar ook voor onze vrijwilligers, onze gesprekspartners en alle andere betrokkenen. Iedereen had recht op respect, op een aandachtig luisteren en op bijstand bij het zoeken naar oplossingen wanneer dat nodig was.

Onbaatzuchtigheid: Herman heeft zijn tijd voor de Vereniging nooit geteld. Hoeveel brieven van Herman werden middenin of op het einde van de nacht geschreven? Hoeveel vergaderingen heeft hij bijgewoond, die hij moest combineren met zijn beroepsactiviteit? Hoeveel avonden besteedde hij aan de AHVH?

En dan, een formidabele capaciteit voor zijn toewijding. Glimlachen bij pijn, constructief zijn bij gebrek aan kracht, begrip hebben voor elkaars zwakheden. Dat waren Hermans eigenschappen. Een indrukwekkende uitstraling!

We zijn nu wees geworden van een mooie en voorbeeldige persoon.

We plaatsen ons aan de zijde van degenen die dicht bij hem staan, naast Christine en Patrick, vrienden die we goed kennen, maar ook naast degenen die we minder of weinig kennen.

We volgen het spoor dat Herman heeft achtergelaten. We gaan door, dat is wat hij verdiende, en nog steeds verdient.

Vaarwel President, dag vriend.

Herman De Smet.pdf

De Universiteit Antwerpen organiseert twee webinars voor patiënten:

  • De eerste webinar op 08/11 om 18u00 zal focussen op de groeiende groep van ouderen met hemofilie. Waarbij ook klachten van patiënten met milde hemofilie in de kijker worden gezet. Daarnaast zal ook het belang van fysieke activiteit, mentale gezondheid en slaap aan bod komen.
  • In de tweede webinar op 28/11 om 18u00 zullen concrete strategieën en tips gegeven worden over de omgang met pijn, therapietrouwheid en gezonde gewoontes (voeding, fysieke activiteit,…).

In beide sessies zullen resultaten van enkele lopende studies geïntegreerd worden.

De slides zullen telkens in het Nederlands en Frans gepresenteerd worden.
Gratis inschrijven kan via het mailadres vermeld op bijgevoegde uitnodiging.

Met dank aan de Universiteit Antwerpen voor de organisatie van deze interessante webinars!

Dhr. Herman De Smet °1963 - † 2022

Met droefheid melden wij u het plots overlijden van Herman De Smet (Voorzitter van de AHVH) aan.

Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn geliefde vrouw Christine en zijn kinderen, Sarah en Nathan.

Liever dan bloemen of kransen, kan u hem eren met een storting voor de vereniging van Hemofilie- en Von Willebrandpatiënten op het rekeningnummer BE58 0001303274 79 met vermelding “Herman De Smet”.

Mogelijkheid tot het brengen van een laatste groet op afspraak:

Begrafenissen Pues

Eikestraat 2, 3020 Winksele-Delle

Tel: 016 60 15 06

 

Herman De SmetEen uniek mens is heengegaan
Nu zijn we verbijsterd en bedroefd,
maar hij zal al jd bij ons blijven
door de onuitwisbare indruk die hij achterlaat.

DE HEER

Herman De Smet

Voorzi er van de AHVH

geboren te Stanleystad op 27 april 1963 en
plots overleden in Saint-Luc te Woluwe op 26 oktober 2022.

Wij nodigen u uit om samen met ons afscheid te nemen van Herman
in de Sint-Antoniusparochiekerk, Bukenstraat in Buken
op donderdag 3 november 2022 om 10 uur.
Aansluitend leggen we hem te ruste op de begraafplaats van Buken.


Bijeenkomst en gelegenheid tot groeten vanaf 9.30 uur.

echtgenoot van Chris Pires
papa van   Sarah De Smet et Wannes
  Nathan De Smet et Merel
zoon van Roger (†) et Annie De Smet - Murders
schoonzoon van Carlos (†) et Yvonne (†) Pires - Vijverman
broer en schoonbroer van Patrick et Katja De Smet - Di Tonto
  Matheo et Thibeau
  Rudy De Smet, Sonia De Smet (†)
trots baasje van Charly chat

Rouwadres: Bukenstraat 7, 1910 Kampenhout

Beste leden, ouders en vrienden,

De hemofilievereniging nodigt u op zaterdag 19 november 2022 van harte uit op haar Symposium met als thema “von Willebrand en gentherapie binnen de hemofilie”. Het symposium vindt plaats in de Motstraat 42 te Mechelen. Na een lange periode met beperkende maatregelen, verheugt de AHVH zich op deze fysieke ontmoeting.

Gelieve uw aanwezigheid vóór 13 november 2022 te bevestigen per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0460 35 23 02 (op werkdagen). Gelieve bij uw inschrijving het aantal deelnemers te vermelden. Het symposium is toegankelijk voor mindervaliden en gratis parking is voorzien.

Programma

Dr. Breems Dimitri – Hematoloog ZNA en UZA

Von Willebrand: één naam, meerdere variëteiten

Mevr. Renquin Audrey – Patiënte

Mijn ervaring als patiënte met von Willebrand

Dr. Maes Philip – Pediatrische hematoloog UZA

Hemofilie: gentherapie evolueert

Dr. Silva Mitchell – Oprichter van Patient Centrics

Inzicht in de enquêteresultaten over gentherapie – n.t.b.

 

We verwelkomen u vanaf 9u30. Het symposium start om 10u00 en zal rond 12u00 worden afgesloten met een broodje en een drankje.

We verheugen ons alvast om u te mogen ontvangen op deze dag.

Aarzel vooral niet om ons te contacteren indien u met vragen zit omtrent dit evenement.

Het was al zo lang geleden en er was zo veel om gevraagd... De zomerstage in Spa voor 8-14-jarigen.

3 photo SPA 2022

Na twee jaar rust vanwege covid zijn we in juli met maar liefst 24 kinderen een hele week naar Spa vertrokken. Het was een waar genoegen om het grote aantal ingeschrevenen en het enthousiasme onder de kinderen te zien.

Op het programma hadden we een mooi lijstje opgesteld met gevarieerde sporten. 's Ochtends begonnen we met warming-ups en kleine dansjes (wie zei dat jongens niet graag dansen?). Toen ontdekten we sporten gaande van badminton, kajakken, mountainbiken, baseball, atletiek, kin-ball, klimmen, boogschieten enzovoort. 's Avonds maakten teamspellen en stillere momenten het mogelijk om vriendschappen te koesteren.

Naast sport kregen de kinderen ook een interactieve les over hemofilie en von Willebrand.

Ook dit jaar was het kamp weer een groot succes. Niet alleen vanwege de nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan ​​en de nieuwe sporten die werden beoefend, maar ook dankzij de vele kinderen die hebben leren inspuiten of zelfs voor het eerst zichzelf hebben leren inspuiten. Nogmaals proficiat aan hen!

1 photo SPA 2022

We kijken ernaar uit om jullie volgend jaar opnieuw te zien!

Het AHVH-team

Onze kantoren

Bukenstraat 7, Buken - Kampenhout 1910 - België