Bel ons

+32 (0)460 35 23 02

 

Schrijf ons

De tweede Cahier van de Hemofilie is verschenen op 21 april 2012, onze Belgische Dag van de Hemofilie, in het kielzog van de Internationale Dag van de Hemofilie op 17 april.
Dit cahier presenteert een informatieve kijk op de kunst van hemofiliebehandeling in 2012.

De wetenschap en de geneeskunde zijn, voor wat betreft bloedstollingziektes - zoals hemofilie of de ziekte van von Willebrand - in een periode van onderliggend onderzoek en studie gekomen. Deze fase houdt wellicht spectaculaire veranderingen in voor de volgende decennia.

eCahier 2012 NLStollingsproducten met verlenging van de halfwaarde tijd, waarover men reeds meerdere jaren spreekt, worden getest op patiënten, ook in de Belgische behandelingscentra (artikel van Professor Kathelijne Peerlinck). Er wordt ook veel gesproken over biosimilaire producten; een momentum om de bedreigingen en de opportuniteiten in te schatten ... (artikel van Professor Cedric Hermans). Onderzoeken op het vlak van gentherapie vorderen langzaam maar zeker, met vooruitzichten die gewoonweg verheugend zijn (artikel van Professor Thierry VandenDriessche). Hetzelfde geldt voor het begrijpen van de mechanismen die bij sommige patiënten inhibitoren doen verschijnen, een belangrijk bijkomstig gevolg van de klassieke behandeling van hemofilie; alle middelen worden ingezet om zo goed mogelijk de complicaties van de hemofilie onder controle te houden (artikel van Dr Phu Quoc Lê). Wel-leven als hemofiliepatiënt, is ook zichzelf verzorgen, en meer bepaald met de mondhygiëne en tandzorg (artikel van Professor Dominique Declerq).

 

 

 

 

Onze kantoren

Bukenstraat 7, Buken - Kampenhout 1910 - België