Bel ons

+32 (0)460 35 23 02

 

Schrijf ons

De Cahier van de Hemofilie 2011 bespreekt de volgende thema's:

eCahier 2011 NL Ontwikkeling van nieuwe stollingsfactoren (Prof. K. Peerlinck): naar een betere doeltreffendheid van de stollingsfactor; stollingsfactor met een hoge functionele activiteit; stollingsfactor met een verhoogde halfleven waarde; stollingsfactor met een verminderde antigeniciteit; stollingsfactor voor patiënten met een inhibitor.
Profylaxe van 0 tot 77 jaar (Prof. C. Hermans): primaire profylaxe en vroegtijdige secundaire profylaxe bij het kind; uitdagingen voor de primaire profylaxe in 2011; secundaire profylaxe bij het kind; profylaxe voor kinderen en volwassenen.
Kinderwens en erfelijke aandoeningen van de bloedstolling (interview met Prof. I. Liebaers).
Centrale katheders bij hemofiliebehandeling: voor wie? (Dr. P.-Q. Lê, Dr. Aline Ferster en B. Leenders).
Van patiënt naar een therapie via een muis: de rol van neuropeptide PACAP bij de functie en bij het aanmaken van bloedplaatjes (Dr. K. Freson, laureate van de prijs Edmond Secq en André Houssiau, toegekend door de Koninklijke Academie voor Geneeskunde).
Welke toekomst voor mijn kind? Een analyse van de enquête 2008 (C. Werlingshoff). In welke mate beïnvloedt hemofilie mijn manier van leven?; invloed van hemofilie op school; invloed van hemofilie op het werk; invloed van hemofilie op de familiale relaties; invloed van de hemofilie op de bewegingsvrijheid en de vrijetijdsbesteding; financiële lasten en verzekeringen.

Rechtstreeks te lezen en/of te downloaden vanaf de site: Cahier van de hemofilie 2011.

Onze kantoren

Bukenstraat 7, Buken - Kampenhout 1910 - België