Bedankt voor de educatie aan huis voor onze zoon met hemofilie!

Na 4 intensieve jaren met ziekenhuisbezoeken en 4 jaar zorg uitgevoerd door een medisch team, zijn we begonnen met zelfstandigheid betreft de inspuitingen.
Wij, de ouders, werden opgeleid om injecties van factor VIII voor de behandeling van onze zoon met ernstige hemofilie A toe te dienen! Wat een opluchting!
Niet zonder vrees voor de opleiding... Nooit als moeder zou ik gedacht hebben dat ik medicatie intraveneus zou kunnen toedienen. Het is niet gemakkelijk om een ader te vinden.  

Het is nu dat we ons realiseren wat de verworven autonomie ons bijbrengt.
We injecteren 3 x per week maar in familie, in vertrouwen en in liefde. Onze zoon ervaart het.  In het geval van een  bloeding, hoeven we niet meer uren te wachten om zijn injectie te ontvangen en dat de bloeding eindelijk stopt. Wij kunnen zijn ziekte thuis behandelen, op vakantie gaan zonder altijd op iemand te moeten terugvallen! We kunnen vertrekken met het nodige materiaal.

In de ochtend besluiten we over de tijd en het goede moment van de injectie voordat we naar school vertrekken. Hiermee winnen we in tijd en efficiëntie.
Ik heb geen spijt van onze keuze om zelfs te injecteren ! Het was de angst om iets verkeerd te doen dat me lang tegenhield. Gewoontes  settelen zich en ik wissel af met mijn man om te injecteren. Onze zoon is gelukkig en we zijn ten slotte autonoom... We kregen een mooie training thuis door Patrick De Smet.

Onze angsten zijn verdwenen. Het leven is gemakkelijker ondanks enkele bloedingen. Hij blijft een kind met hemofilie maar gelukkig en zo dankbaar...  
Bedankt voor alles.

Mama en papa van Audry.